Erekciós zavar: kockázati tényezők és kezelési lehetőségek

Az erekciós diszfunkció jellemző a 60 év feletti férfiakra, bár a szexuális probléma fiatal férfiaknál is jelentkezik. Ez az állapot szinte teljesen kizárja a teljes jogú szexuális kapcsolatot, de az erekciós diszfunkcióról csak akkor beszélhetünk, ha a hibák egy negyedében fordulnak elő.

Az erektilis diszfunkció sikeres kezeléséhez először meg kell határozni az erekciós zavar okát és a jellemző tüneteket. Természetesen nem tudod ezt otthon csinálni, orvoshoz kell fordulnod. Az eredmények alapján konzervatív terápiát ír elő természetes módszerek alkalmazásával a képességek visszanyerésére (gyakorlatok, gyógyszerek, népi jogorvoslatok, stb.) Vagy a műtétre. Ne feledje, hogy az erektilis diszfunkciót ritkán lehet kezelni otthon, szüksége lesz orvos segítségére.

Erekciós zavar: kockázati tényezők és kezelési lehetőségek

Egy kicsit az anatómia és az élettan

Szerencsére a modern férfiak tematikus fotókat találhatnak, amelyek az erekciós diszfunkció természetétmagyarázzák az interneten, a kanadai szomszédgyógyszertár impotenciájáról szóló cikkeket vagy a vezető szexológus orvosok impotenciájáról szóló történeteket. Nyugodt légkörben láthatod őket otthon és megtudhatod, hogy miért „rettenetes” az erekciós zavar.

A szexuális vágyat az alábbi mechanizmusok okozzák:

 • Reflex mechanizmus: a péniszrel való közvetlen érintkezés során keletkezik;
 • Erotikus inger. Az idegrendszeren és az agyon keresztül hat.

A pénisz egy szivacsos és két üreges testből áll, amelyeknek saját rendszerük van, amelyek nem közvetlenül kapcsolódnak egymáshoz, és vérüket saját artériájukon keresztül szállítják.

A szexuális gerjesztés során az artériák kibővülnek, és a vénák ellenkezőleg – élesen keskenyek. Ezután nagy mennyiségű vér halmozódik fel a pénisz lacunáiban, ami hozzájárul az erekcióhoz.

Egy kicsit az anatómia és az élettan

A patológia típusai

Az erekciós diszfunkciónak több típusa van, amely lehetővé teszi az orvos számára, hogy részletesen megértse a gyenge hatás okát, és előírja a megfelelő kezelést:

 • Pszichogén erekciós zavar. Számos stressz, túlterhelés, a partnerek közötti bonyolult kapcsolatok oka. Az ilyen típusú erekciós diszfunkcióval a reggeli erekció megmarad, és a szexuális kapcsolat nem nehéz;
 • Szerves . Az ilyen típusú erekciós diszfunkciót a tünetek állandó növekedése jellemzi. Ez az állapot a belső betegségek fokozatos kialakulásához kapcsolódik. Az embernek a lehető leghamarabb meg kell vizsgálnia és el kell kezdenie az alapul szolgáló patológia kezelését. Egyes gyógyszerek erekciós zavarokat is okozhatnak. A patológiát éjszakai erekció hiánya, gyenge erekció jellemzi, de a libidó és az ejakuláció megmarad;
 • Vegyes . Ennek az erekciós zavarnak az oka nagyon sok.

A statisztikák szerint az esetek 20% -ában az erekciós diszfunkció oka pszichológiai, de más esetekben a patológia súlyos belső betegségeket jelez, amelyeket otthon nem lehet kezelni. Az erekciós diszfunkció kezelése szakember segítségét igényli.

Patológiai állapot: típusok

Az intim probléma sok embert hallgat, figyelmen kívül hagyja az orvosokat minden lehetséges módon, és otthon kezeli az erektilis diszfunkciót a tabletták vagy stimuláns készítmények felhasználásával. Ezt sok szempontból alátámasztja az „erekciós diszfunkcióban szenvedők”, akik drogokat alkalmaztak, és teljesen elfelejtették a szexuális problémákat.

Ne feledje: gyakran az erekciós zavar tünetei csak a „jéghegy csúcsa”, a kardiovaszkuláris patológiák vagy a cukorbetegség elrejtése, ezért az ilyen jellegű vélemények olvasásakor emlékeznünk kell arra, hogy minden szervezet egyedi. Néhány férfit gyógyíthatunk a kábítószerek segítségével a kanadai Szomszédi Gyógyszertárból, és másoknak gyakorlatokra van szükségük.

Patológiai állapot: típusok

A patológia a következő típusokra oszlik:

 1. Elsődleges (veleszületett) . Egy embernek soha nem volt sikeres szexuális cselekedete;
 2. Másodlagos . Egy embernek nem lesz szexuális problémája egy bizonyos pontig, de később jelentkeznek.

Az erekciós zavarokkal küzdő férfiak fő panaszai gyenge izgalomról szólnak, ami egyszerűen nem teszi lehetővé a szexet. Az erekciós diszfunkció erős fellendülése is előfordul, de a szexuális kísérlet után azonnal eltűnik.

Az erekciós zavar fő okai:

 • Túlmunka;
 • Pszichológiai problémák;
 • Szomatikus betegségek és így tovább.

A férfiaknak nem szabad zavarban lennie, fel kell ismerniük, hogy az erekciós diszfunkció tünetei azt jelzik, hogy az ember nem utasíthatja el az orvos látogatását.
Klinikai tünetek

Erekciós zavar tünetei:

 • A csökkent libidó tünetei (a partnerek közötti rossz kapcsolat, a hormonális egyensúlyhiány, az alacsonyabb tesztoszteronszint miatt a fizikai intimitás iránti vágy hiánya).
 • A vaszkuláris rendellenességek, a pszichológiai tényezők tünetei a pénisz finomságához vezetnek.
 • A rossz ejakuláció és az orgazmus (anorgasmia) tünetei. Ez a tünet a legtöbb esetben pszichológiai zavarokkal jár.

A partnerek közötti kölcsönös megértés hiánya a hormonális, szív-érrendszeri vagy mentális betegségek működésében bekövetkező változásokhoz vezethet. Ezen opciók mindegyike különleges kezelést igényel.

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here