Érdemes megpróbálni a fogyókúrás gyógyszereket?

Az újabb gyógyszerek, amelyek biztonságosabbak, mint a korábbi gyógyszerek, kibővítették az elhízás kezelésének lehetőségeit.

Az elhízást most már nem más, mint más kockázati tényező; ez maga a betegség. A hatékony kezelések kifejlesztésére intenzív tudományos és orvosi kutatás tárgyát képezte. De a küldetés megfoghatatlan volt.

Érdemes megpróbálni a fogyókúrás gyógyszereket?

Négy gyógyszer, amelyet az FDA 2012 óta jóváhagyott – Qsymia (phentermine és topiramate), Belviq (lorcaserin), Contrave (naltrexon és bupropion) és Saxenda (liraglutid) – hozzáadta az elhízás kezelésének lehetőségeit, mondja Dr. Lee Kaplan, aki irányítja az elhízás, az anyagcsere és a táplálkozási intézet a Harvard-kapcsolt Massachusetts Általános Kórházban. “Jelenleg hat FDA által jóváhagyott gyógyszerünk van, de ez a vérnyomás és más krónikus betegségek kezelésére rendelkezésre álló szám egy kis része, így még több lehetőségre van szükség az elhízás kezelésére.”

Segítenek az újabb gyógyszerek?

A régebbi gyógyszerekhez hasonlóan, az új gyógyszerek a legjobban egy átfogó súlycsökkentő program részeként kerülnek felhasználásra, amely magában foglalja a tapasztalt orvos szoros megfigyelését. A jóváhagyott gyógyszereket általában a 30-nál nagyobb BMI-k számára írják elő, különösen, ha más olyan állapotuk van, mint a 2. típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás, az ízületi problémák vagy az alvási apnoe, amelyeket gyakran mérséklődhet.

Nem mindenki ugyanúgy reagál az adott gyógyszerre. Néhány ember elveszíthet nagy súlyt egy adott gyógyszerre, míg mások kevéssé, vagy egyáltalán nem. “Jelenleg nem tudjuk előre megjósolni ezt a választ” – mondja Dr. Kaplan. Szerencsére azonban, ha nem válaszolsz egy gyógyszerre, akkor jól járhatsz egy másikval. Gyakran megköveteli, hogy több gyógyszert próbáljanak meg megtalálni a megfelelőt minden ember számára.

A testsúlycsökkentő gyógyszerek nem olvadnak le a fontból egy éjszakán át. Ha sikeresek, akkor átlagosan 5% -os súlyveszteséget eredményeznek hat-12 hónapos időszak alatt. Azonban még a mérsékelt fogyás is javíthatja az egészségét és csökkentheti a szívbetegség, a stroke és a cukorbetegség kockázatát.

Segítenek az újabb gyógyszerek?

Biztonságosak a fogyókúrás gyógyszerek?

Emlékezhetsz néhány zavaró jelentésre az előző súlyvesztő gyógyszerekkel kapcsolatban. A dexfenfluramin és a fenfluramin kivonultak a piacról, miután a szívszelep károsodásához kapcsolódtak. A szibutramint (Meridia) eltávolították, miután a szívrohamhoz és a stroke-hoz kötődtek a leginkább veszélyeztetett embereknél.

A piacon jelenleg rendelkezésre álló lehetőségek saját figyelmeztetésekkel rendelkeznek. A fentermin összetevője – az Adipex-P, Ionamin és Qsymia összetevője – általában nem ajánlott olyan betegek számára, akik magas vérnyomással vagy más szívbetegséggel rendelkeznek. A Topiramate, a Qsymia egy másik összetevője a születési rendellenességek fokozott kockázatához kapcsolódik, így a szedőknek különleges óvintézkedéseket kell tenniük a terhesség megakadályozása érdekében.

Ha egy gyógyszer segít Önnek a súlyának 5% -ában elveszíteni néhány hónapon belül mellékhatások nélkül, valószínűleg folytatni fogja azt. A gyógyszerek azonban nem helyettesítik az életmódváltozásokat. A legjobban használják, ha szélesebb körű orvosi fogyásprogram részeként használják. Csak egy egész életen át tartó tervnek kell lenniük, amely magában foglalja az egészséges étrendet, a rendszeres testmozgást, a megfelelő alvást és a stresszcsökkentést.

Biztonságosak a fogyókúrás gyógyszerek?

Milyen gyógyszert válasszon?

Néhány súlycsökkentő gyógyszer olyan gyógyszereket tartalmaz, amelyeket más betegségek kezelésére használnak. Lehet, hogy fontolóra veszi a “kettős célú” gyógyszert, ha az alábbiak:

  • típusú cukorbetegség. Lehet, hogy megpróbálhatja a liraglutidot (Saxenda), amely csökkentheti a vércukorszintjét.
  • Migrén. Ha migrénes beteg vagy, és nem szándékozik teherbe esni, érdemes megfontolni a Qsymia-t. Az egyik összetevője, a topiramát, a migrén és a rohamok kezelésére engedélyezett.
  • Depresszió. A kontraszt bupropion, antidepresszáns. Ez növelheti a hangulatot, ami segíthet a fogyásban.

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here