Bél vírus: a táplálkozási tanácsadó azt tanácsolja, hogy jobb

Bél vírus: a táplálkozási tanácsadó azt tanácsolja, hogy jobbAmikor a bélvírusról vagy a bélinfluenzáról beszélünk, pontosabban a vírusos gastroenteritis orvosi szakkifejezésével kellene hívnunk őket. Ez egy gastroenteritis, amit nem élelmiszer-fertőzés vagy baktérium okoz, hanem vírus okozza.

Az úgynevezett bélinfluenzát hordozó vírus a rotavírus családhoz tartozik . C ome minden más vírus, a járvány csúcsok kapcsolódó szezonális ingadozások. Ő a felelős ezért a bosszantó betegség, amely sajnos érinti a felnőttek, de nagyon gyakran a gyermekek is. Továbbá, nincs vakcina a bélvírus, így nem lehetséges, hogy megvédje magát megelőző módon.

Mi a teendő, ha a bélvírus hatással van Önre? Hogyan lehet jobban kezelni az akut fázist, majd a lábadozás időszakát ? Melyik ételt érdemes megenni, és melyiket kell elkerülni? Beszéltünk a táplálkozási szakértőnkkel, Luca Piretta (SISA) , megpróbálva összegyűjteni az összes információt, hogy lehet használni abban az esetben, ha a támadás ezt a bosszantó formája a

A bélvírus tünetei

Az első különbség a vírusos gastroenteritis és az ételmérgezés között a korban van. Általában az élelmiszer-fertőzés érkezik hirtelen, mert nincs inkubációs idő, mint ez történik, hanem abban az esetben, a bélvírus. Az ember hirtelen rosszul érzi magát, és nem fokozatosan. A vírusos gasztroenteritisznek lappangási ideje van, aztán egy kifejezés, mint minden más vírusos hatásnak. Az egyetlen különbség, hogy ők egy kicsit gyorsabbak.

Az orvos lesz az, aki a bejelentett tünetek alapján képes lesz megérteni, ha ez egy vírusos probléma, vagy élelmiszer-fertőzés.

Jellemző tünetek::

  • hasi fájdalom
  • hasmenés
  • Ő retched

De mivel ez egy vírus, a kép tartalmazza a vírus-és légzőszervi hatásokra jellemző összes tünetet:

  • izomfájdalom
  • csontfájdalom
  • fejfájás
  • conjunctivitis vagy kellemetlen érzés a szemben
  • enyhe láz.
  • bél vírus: mit kell tenni
  • Bél vírus: mit kell enni az akut fázisban?

Az első dolog, amit tenni, természetesen, hogy konzultáljon egy orvos, aki a tünetek, meg tudja érteni a természetét a betegség. A gyógyszerek szintjén a Tanács az antibiotikumok elkerülése, valamint a tachypirin és a tejsav-fermentumok előnyben részesítése .

Majd követni néhány óvintézkedést is élelmiszer szempontjából.

Az akut fázis, például, jobb, ha nem eszik, de csak inni, hogy elkerüljék a lehetséges kiszáradás okozta túlzott veszteség a folyadékok miatt hányás, hasmenés. Idd meg a folyadékokat kis kortyokban, talán egy kanállal egy időben, hogy lássuk, ha tudod tartani őket vissza.

Amellett, hogy a víz, akkor is inni teák, édes tea. A folyadékpótlásra alkalmas kiváló megoldás, ha a rizst néhány sárgarépával és egy kis sóval forraljuk fel.

Nyáron, amikor a hő hajlamos izzadni, a kiszáradás kockázata magasabb.

Bél vírus: az étrend kell követni, hogy jobbanBél vírus: az étrend kell követni, hogy jobban

A helyreállítási szakaszban, nagyon fontos, hogy elkerüljék a tej és tejtermékek-eltekintve parmezán vagy érett sajtok -, mert miután hasmenés merül intolerancia másodlagos laktóz.

Ha van egy duzzadt has, jobb, hogy elkerüljék a burgonya, hogy növelje a duzzanat. Továbbá, célszerű választani rizs helyett tészta. Ha genetikus hajlama van a cöliac-betegségre, ha gastroenteritise van, a bélrendszer áteresztőbbé válik a gluténra, és fennáll a celiac-betegség gyulladásának a veszélye.

Igen a ruszkokra és a kukoricára is , míg egy kis óvatosságot kell alkalmaznod a zöldségek és gyümölcsök élelmiszerbe való visszahozatalában, a rostok bősége miatt.

A zöldségek, akkor kezdeni néhány cukkini vagy főtt répa, míg a gyümölcs kell kerülni kiwi, szilva, füge. Lehet enni alma kis mennyiségben, érett banán-nem éretlen -, sőt citrusfélék, mint a narancs és a mandarin.

Az is jó, hogy enni csirkemell vagy parmezán, amely lehetővé teszi, hogy asszimilálja a fehérjék és ásványi sók.

Tanács, hogy minél hamarabb jobban legyenTanács, hogy minél hamarabb jobban legyen

Ne alkalmazzon azonnal gyógyszereket, és ne szedjen öngyógyszert, ha ehelyett kezelőorvosával beszéli meg. Sőt, ha ez egy vírusos formában, hogy elkerüljék a fertőzés más tagjai a család jó, hogy néhány óvintézkedéseket:

ne maradj túl közel.

használja a különböző ágynemű és törölköző

ügyeljen arra, hogy a szerszámokat, villákat, tányérokat, poharakat használja.

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here