Az influenza és a hideg mítoszai és igazságai

Az influenza és a hideg mítoszai és igazságaiA megfázás és az influenza nagyon gyakori betegség, de néha zavartság van, amikor a kettő közötti megkülönböztetésről van szó.

Az influenza elleni védőoltási kampány október óta tart. Az Egészségügyi Minisztérium kezdeményezte a 2017 elején előállt esetek számának növelése érdekében, amikor egy héten belül 26% – os növekedés következett be.

A gyógyszertárban azonban gyakori a megfázás és az influenza közötti zavartság. A közös konzultáció a lehet, hogy leírják a tünetek, mint a fejfájás, orrfolyás, és fáradtság, hogy tudja, ha az egyik vagy a másik. A válaszhoz először meg kell határoznunk, hogy melyik esetből áll.

Mi az az influenza?

Az influenza egy vírusfertőzés a légzőrendszerben, aminek közvetlen következményei vannak az orrra, a torokra és a tüdőre. A fő különbség a hideg, hogy az influenza a tünetek jelennek meg hirtelen, okoz láz, fejfájás.

Általános szabály, az emberek, akik az influenza általában vissza 1-2 héten belül. Vannak azonban olyan csoportok, ahol rosszabbodhat, például az idősebb emberek, azok, akik krónikus betegségben szenvednek, mint az asztma vagy a cukorbetegség, a terhes nők és a kisgyermekek. Ezek a fő tünetei az influenza:

Magas láz 4 napig

Gyakori és gyakran súlyos fejfájás és izomfájdalom

Fáradtság, különösen az elején az influenza folyamat

Néhány esetben hányás és hasmenés fordulhat elő, bár ez gyermekeknél gyakoribb, mint felnőtteknél.

Köhögés

Hidegrázás

Mi ez a hideg?

Bár a hideg is befolyásolja a légzőrendszer, eltér az influenza a progresszivitás a tünetek. Abban az esetben, a hideg jelennek meg, alig, bár általában eltűnik egy időszakban körülbelül 10 nap, hasonló az esetben az influenza. Tünetei a következők::

Orrdugulás és kirakodásOrrdugulás és kirakodás

Torokfájás

 • Durva köhögés
 • Gyakori tüsszentés
 • Gyomorpanaszok
 • Hideg Influenza Tünetek
 • Hirtelen fellépő tünetek, hirtelen fellépő progresszív tünetek
 • Normál láz, legfeljebb 4 napig nem gyakori

Torokfájás néha gyakori

 • Orrdugulás és néha kisülés
 • Gyakori köhögés, válhat súlyos egy durva köhögés, mindig enyhe vagy mérsékelt
 • Fáradtság gyakran, még okozza a kimerültség a kezdete az influenza néha
 • Tüsszögés néha gyakori
 • Fejfájás gyakori nem nagyon gyakori
 • Közös mítoszok

Az influenzának és a hidegnek számos mítosza van körülöttük, amelyek nem mindig illeszkednek a valóságba. Néhányukat érintheti például a közösségi gyógyszertár:

Hideg: hideg évszakok okozhat feltételeket, amelyek előnyben részesítik a terjedését e betegségek (nyílt iskolák, véletlen több ember egy fedél alatt), de a hideg önmagában nem okoz a hideg vagy az influenza.

Gyakorlat: ellentétben azzal, amit úgy tűnik, mérsékelt testmozgás rutin segít leküzdeni a légúti fertőzések, mint az influenza vagy a hideg. [1]

Antibiotikumok: az antibiotikumos gyógyszer baktériumok ellen hat, de nem vírusok ellen, mint ezekben az esetekben. Nem segítenek a gyógyulásban, és mellékhatásokat okozhatnak.

Az orvos tanácsolta nekem, hogy próbálja ki a gyógyszert.

A gyógyszertárból fontos figyelembe venni minden beteg életkorát és orvosi hátterét, hogy minden eset súlyosságát figyelembe lehessen venni, valamint azt, hogy orvoshoz kell-e fordulni. Az influenza vírus elleni fő lépés az éves vakcinázás, a vakcinázási kampányok pedig fontos szerepet játszanak.

A gyógyszerész, mint helyi egészségügyi szakember, elősegítheti a polgárok tájékoztatását az influenza vakcináció kockázati csoportok. A 2016/2017-es kampányban csak a 65 évesnél idősebb személyek 55,5% – át oltották be influenza ellen, messze a WHO által ajánlott 75% – tól.

Még mindig van néhány ajánlás, amit adhatunk a A A, hogy segítsen kezelni az influenza, a hideg. Néhány közülük:Még mindig van néhány ajánlás, amit adhatunk a A A, hogy segítsen kezelni az influenza, a hideg. Néhány közülük:

Igyál sok folyadékot.

Mossa meg megfelelően a kezét, és ne érintkezzen más emberekkel, hogy elkerülje azok szétterjedését.

Takard el a szád és az orrod egy zsebkendővel, amikor tüsszentesz. Ez megakadályozza a közeledben lévő emberek terjedését.

Ne érintse meg a szemét, az orrát vagy a száját, ha olyan anyagokkal kerül érintkezésbe, amelyek baktériumokat tartalmazhatnak, mint például tömegközlekedési rudak.

Annak érdekében, hogy az influenza és a hideg ne vezessen súlyosabb helyzetekhez, mint például tüdőgyulladás, bronchitis vagy fülfertőzések, ezeknek a folyamatoknak kellő jelentőséget kell tulajdonítani. A jó megelőzés egyes esetekben segíthet e gyakori betegségek megelőzésében.

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here