Az allergia kordában tartása

Az allergia kordában tartásaA spanyol népesség majdnem harmada valamilyen allergiában szenved.

A spanyol Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság (SEAIC) adatai szerint a spanyol populáció 25-30% – a szenved valamilyen allergiás betegségben, ami 2% – ra emelkedik évente.

A rhinoconjunctivitis (62% – ában), asthma bronchiale (23%), az érzékenységi reakciók gyógyszerek (17%), csalánkiütés (10%) a fő oka annak, orvosi konzultáció, allergia, Spanyolországban, hogy a pollenek, a növények, poratka, epithelia az állati allergének legfontosabb.

Bár a tavasz az év azon időszaka, amikor a gyógyszertár a pollenről vagy a atkával kapcsolatos allergiáról további vizsgálatokat kap, az ősz az allergiás tünetegyüttes növekedésével is jár. Emellett már van némi államosítás, amit például a levegőszennyezés okoz.

A gyógyszerész szerepe allergia esetén a megelőzéstől, az allergén expozíció csökkentésére szolgáló higiéniai-egészségügyi intézkedések terjesztésétől, az allergiás képek kezelésére szolgáló Nem vényköteles gyógyszerek megjelölésétől és azok farmakoterápiás nyomonkövetésétől, a betegek szakorvoshoz történő áttételétől függ.

A jó anamnézis fontossága

Lehetséges allergia esetén nagyon fontos, hogy kölcsönhatásba lépjen a beteggel annak érdekében, hogy tudja:

Tünetek: az allergén típusától és a bejárati ajtótól függően változhat. Ne feledje, hogy az orrdugulás, tüsszentés vagy kötőhártya-gyulladás lehet a különböző betegségek tünetei, nem csak az allergia

További orvosi problémák és gyógyszerek: a gyógyszerkölcsönhatással kapcsolatos problémák elkerülése érdekében. Sok dekongesztáns, például, ellenjavallt hipertóniás betegeknél és szívbetegeknél.

Gyakoriság: ha a tünetek szórványos vagy krónikus. Az első esetben az antihisztaminokra elvben nincs szükség, és a tünetek enyhülhetnek a dekongesztánsokkal vagy a fitoterápiával.

legir a legmegfelelőbb kezeléslegir a legmegfelelőbb kezelés

Fontos továbbá, hogy minden egyes kezelés javallatait és ellenjavallatait ismertesse, és beszélje meg azokat a beteggel. Attól függően, hogy az eset, általában kerül kiadásra:

Dekongesztánsok: orr, elsősorban oximetazolin vagy orális nafazolin alapján, efedrin vagy fenilefrin alapján. Antikolinerg hatásaik miatt a hipertóniás, kezeletlen diabeteses vagy szívbetegek esetében ellenjavallt.  Kölcsönhatásba léphetnek az asztma vagy a hipertónia elleni gyógyszerekkel, és visszaélésük krónikus rhinitist okozhat.

Antihisztaminok: különösen, ha a tünetek krónikus, vagy megelőzése őket expozíció allergén. Álmosságot, szédülést vagy homályos látást okozhatnak, és diabeteses, szívbetegség, epilepszia vagy glaukóma esetén körültekintéssel kell eljárni.

  • Orr kortikoszteroidok: alkalmas orrüreg elzáródás
  • Fitotherapy: mentol, kurkuma, eukaliptusz, vagy medvecukor is segíthet enyhíteni a tüneteket
  • Szemcsepp: szemirritáció és szárazság esetén a szemcsepp a szemkönnyek pótlására adható ki.

Hogyan lehet leküzdeni az allergiás tünetek?

A gyógyszertárban ajánlásokat, tippeket adhatunk, hogy megelőzzük vagy minimalizáljuk az allergia tüneteit, amelyek különösen hasznosak szezonális allergiák esetén:

Ismerje meg a lakóhely szerinti pollen és légszennyezés környezeti szintjét

  • Kerülje az intenzív kültéri fizikai aktivitás
  • Tartsd csukva a ház ablakait.
  • Ne szárítsa meg a ruhákat kívül és mezítláb, amikor hazaér.Hogyan lehet leküzdeni az allergiás tünetek?

C-vitaminban és flavonoidokban gazdag élelmiszerek fogyasztása: a C-vitamin természetes antihisztamin hatásáról ismert, amelyet a flavonoidok erősítenek. Étkezési kiwi, brokkoli, narancs, vagy piros bors, együtt alma, fekete szőlő, vagy zöld tea segíthet hozzá antihisztamin hatalom a napi étrend

Kerülje az olyan élelmiszereket, mint a csokoládé, a mustár, az erjesztett élelmiszerek, a sajt, a tej vagy az ecet, amelyek a hisztamin prekurzorokhoz amint tartalmaznak.

A spanyol Klinikai Immunológiai, Allergológiai és gyermekkori asztma Társaság (SEICAP) dokumentumsorozattal rendelkezik, amely tartalmazza a különböző allergénekre vonatkozó konkrét információkat, valamint az egyes esetekre vonatkozó ajánlásokat.

Forrás:

Jelentés Alergológica 2015 – spanyol Allergológiai és Klinikai Immunológiai Társaság (SEAIC)

 

Leave a reply

Please enter your comment!
Please enter your name here